Om Alfred...
Ja, vad ska man säga. Alfred är kungen i hushållet:)
Emil sade det bäst -"Du o ja Alfred". För så har det varit sedan första stund... Det sa "klick" redan i valplådan. Kärlek vid första ögonkastet...
Alfred kommer från Veronica och Petri på kennel Brumbjörnen i Kristinehamn. Brumbjörnen var ett solklart val av uppfödare. Helt underbara människor som månar om, och har ett så seriöst tänk inför sin uppfödning! De kompromissar inte utan sätter höga krav på vad som används i aveln. Vi har även blivit goda vänner under åren:)
Alfred är en medelstor hane men med ett gigantiskt hjärta! Han är vänlig mot såväl människor som djur. Han är, och har sedan valp, varit väldigt cool, -lägger energi på rätt saker kan man säga:)
Alfred har mestadels tränat och tävlats i lydnad och bruks (spår). Han har sedan liten haft ett otroligt föremålsintresse och på grund av sin stabila mentalitet har han stadga utan dess like. Det är inte mycket som kan störa denna herre i arbetet inte:)
Att kampa med Alfred kräver lite styrka;) Han är stark som en oxe och har dessutom en liten grej för sig (som han haft sedan 5veckors ålder)....han försöker fälla omkull den som leker med honom, genom att helt enkelt ta sitt framben och kroka runt fotleden på "kompisen". Jättesött när han var valp, nu får man förvarna folk så dom inte slår sig;)
Vi håller just nu på med viltspår vilket är skoj. Har inga lydnad eller brukstävlingar på agendan för stunden men vi tänkte skaffa oss ett litet Viltspårschampionatet. Har ett 1a pris kvar så lite ödmjukt tänker vi oss att det räcker med en tävling till;)

Tack Vira och Petri för denna ljuvliga bamsebjörn, han är värd sin vikt i guld:)

SE UCH Brumbjörnens Gargamel "Alfred"

Född: 2006-05-10

HD: D
AD: ua/lbp
Ögon: ua
Tänder: fulltandad (42st.)

Stamtavla

RESULTAT

Mentalitet
Godkänd & Genomförd MH, Gk skott
Godkänt Mentaltest: 437 poäng
Exteriör
: Godkänd exteriör
KORAD titeln får han ej pga HD

Bruks:
GK Högre Spår

Lydnad:
Tävlas i Lydnadsklass III
Vinnare av Augustikannan 2019 (180p) både individuellt & lag!

Utställning:
SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION 25/9-10
3 x CERT (SEUCH), CACIB, BIM och flertalet BIR, CK, BHKL.

Viltspår:
2 stycken 1a Pris Öppenklass

Bevakning: godkänt inträdesprov Försvarsmakten 9/8.
(utbildningen avbröts pga dåvarande krav om fria höfter)