Björn skifs hooked on a feeling

Blogg

Om Björn Skifs och hans hit ”Hooked on a Feeling”

Björn Skifs är en av Sveriges mest älskade artister, och tillsammans med bandet Blue Swede framförde han ”Hooked on a Feeling” – en låt som blev en världshit och gjorde honom känd överallt. Men vad är historien bakom den här låten? Och vad mer finns det att upptäcka om Skifs?

År Händelse Fakta
1947 Björn Skifs föddes Rocksångare, skådespelare och programledare
1974 ”Hooked on a Feeling” släpptes Toppade billboard-listan i USA
1975-1981 Deltog i Melodifestivalen Fångad i en dröm och Det blir alltid värre framåt natten är bland hans mest minnesvärda låtar
1981 Gjorde en filmkarriär Privatdeckarna och Rep måndag påminner oss om hans komiska talang

Successen med ”Hooked on a Feeling”

”Hooked on a Feeling”, en cover av B.J. Thomas originallåt från 1968, fixade Skifs och Blue Swede en förstaplats på Billboard Hot 100 i USA. Den ovanliga kombinationen av pop och ”ungabunga”-ljud bidrog till låtens distinkta lyssningsupplevelse.

  • Ooga-chaka ooga-ooga ooga-chaka får nog räknas som en ikonisk refräng i pophistorien!
  • Bortsett från USA nådde låten även topp 10 i bland annat Storbritannien, Australien, Canada, Nya Zeeland och Nederländerna.
  • ”Hooked on a Feeling” har även förekommit i flera filmer och TV-serier, inklusive ”Guardians of the Galaxy” och ”Reservoir Dogs”.

Björn Skifs idag

Över 40 år senare kan vi fortfarande njuta av Björn Skifs och hans unika röst, vare sig det handlar om hans gamla hits, hans deltagande i Melodifestivalen, hans filmroller eller hans underhållningsprogram på TV. Så nästa gång du hör ”Hooked on a Feeling”, tänk på den fantastiska karriär som låten representerar – och glöm inte att sjunga med i ”ooga-chaka”-refrängen!