Hur vet jag vilken iphone jag har

Blogg

”Har du någonsin ställt frågan: hur vet jag vilken iPhone jag har? Tro mig, du är inte ensam. Ibland kan det vara lite förvirrande att förstå vilken modell du faktiskt har särskilt när Apple har en lång lista av iPhones som har gått i produktion. Orolig inte! Jag ska guida dig igenom de enklaste stegen att identifiera din iPhone.

Varför Behöver du känna till vilken iPhone du har?

Att känna till vilken iPhone-modell du har kan hjälpa dig att snabbt diagnostisera och lösa eventuella problem som kan uppstå. Dessutom behöver du veta modellen när det är dags för uppgraderingar. Så, hur vet du vilken iPhone du har? Häng kvar!

Identifiera din iPhone Med Modellnummer

Om du tittar på baksidan av din iPhone, hittar du modellnumret skrivet i liten text. Det börjar med ”Modell” följt av ”A” och sedan en fyr- eller femsiffrig nummerserie.

iPhone Modell Utgivningsår Modellnummer
iPhone 12 Pro Max 2020 A2342, A2410, A2412, A2411
iPhone X 2017 A1865, A1901, A1902
iPhone 7 2016 A1660, A1778, A1779
iPhone 6s 2015 A1633, A1688, A1700

Gå igenom Din iPhones ’Inställningar’

Du kan också hitta information om din iPhone i din enhets ’Inställningar’. Klicka bara på ”Allmänt” och gå sedan till ”Om”. Här kommer du att hitta ditt modellnamn och modellnummer.

Tänker du, ”Ah, nu vet jag hur jag identifierar vilken iPhone jag har!” Vi är inte riktigt klara än. Låt oss gå igenom en annan snabb kontroll.

Självkontroll – Jämför med Bilder

Om du är osäker efter att ha tittat på modellnumret, försök jämföra din iPhone med bilder av olika iPhone-modeller. Matcha ditt modellnummer med bilden för att vara säker på att du har rätt iPhone.

Se! Det är faktiskt inte så svårt att svara på frågan ”hur vet jag vilken iPhone jag har”, eller hur? Skriv ner ditt modellnummer någonstans så att du inte glömmer det!”