Min chef vill bli av med mig

Blogg

Vanliga tecken på att din chef vill bli av med dig

Du har kanske undrat, min chef vill bli av med mig? Det kan vara en oroande tanke. Ändå, om du känner att omgivningen på jobbet är spänd, kanske det är dags att ta reda på vad som egentligen händer.

Kännetecken att tänka på

Minskad kommunikation och konstruktiv återkoppling, ditt ansvar minskar, du känner dig isolerad eller så har du märkt en plötslig ändring i din chefs beteende. Dessa kan vara tecken på att din chef vill bli av med dig. Så hur ska du hantera situationen?

Saker du kan göra

Det första du bör göra är att försöka diskutera situationen med din chef. Om det inte finns någon förbättring kan du söka rådgivning från en mentor eller arbetskollega. I vissa fall kan det vara nödvändigt att överväga att söka annat jobb.

Tecken Detaljer Möjliga åtgärder
Minskad kommunikation Din chef är mindre benägen att kommunicera eller ge feedback. Se till att du kommunicerar regelbundet och artigt med chefen.
Dina ansvar minskas Undvika att ger dig ansvarsområden är ett vanligt tecken. Visa initiativ och engagemang i projekt för att visa din förmåga.
Du känner dig isolerad Du känner att du blir utstött eller ignorerad. Gör ett försök att blanda dig med andra i kontoret för att förbättra ditt sociala nätverk.
Ändring i chefens beteende Din chef behandlar dig annorlunda jämfört med tidigare. Sök objektiv feedback om ditt arbete från andra att jämföra.

Kom ihåg, hantera situationen med tålamod och professionalism kan hjälpa dig att gå vidare, oavsett resultatet.