När kan man börja med napp

Blogg

”Hör du den lilla ljuva melodin av ditt barns första snusningar när det sover? Det är nog ingenting som slår den. Men vänta, vad är det där? Ett litet ljud? Det låter som om din lilla ängel har svårt att hitta rätt andningsväg. Du kanske undrar, ”när kan man börja med napp?” Grymt bra fråga, Låt oss ta reda på det!

Åldern Att Börja Använda Napp

Nappanvändning kan påbörjas så tidigt som vid födseln. Men, det är rekommenderat att vänta till amningen är väl etablerad, vanligtvis runt fyra till sex veckor. Anledningen till detta är att napp kan skapa förvirring kring sugtekniken inför amning.

Ålder Rekommenderat? Anledning
Nyfödd Nej Potentiell amningsförvirring
1-6 veckor Kanske Ammningen bör vara etablerad
6 veckor och framåt Ja Mindre risk för förvirring

Väljer Rätt Napp

Det finns hundratals nappar att välja mellan. Det viktigaste att komma ihåg är att alla bebisar är olika. Vad som är bäst för din granne, kanske inte fungerar för ditt barn. Det bästa sättet är att prova olika märken och former för att se vad som tröstigast för din lilla ängel.

  • Välj rätt storlek. Nappar kommer i olika storlekar beroende på barnets ålder. Alltid följa åldersrekommendationerna på förpackningen.
  • Form. Några nappar är utformade för att likna en mors bröstvårta, medan andra har en mer ortodontisk design för att tillgodose barnets mun och käkutveckling.

Slutsats

Att introducera en napp till din lilla är verkligen ett personligt beslut. Håll dessa tips i åtanke och framför allt, lyssna på din intuition! Du känner ditt barn bäst. Lycka till!