Vad kan man göra med äggulor

Blogg

Vad kan man göra med äggulor?

Att slänga bort äggulor är som att kasta bort guld! Det finns verkligen en hel del saker du kan göra med äggulor. Skulle du vilja ha en idé? Låt oss dyka ner i världen av äggulor!

Godis och desserter

Äggulor används ofta i desserter och godis. Tänk på som söt äggkräm eller i fantastiska pajer. Vad gäller pajer, så är de perfekta för att göra din favoritpaj lite rikare och krämigare.

Mayonnäs och dressingar

Vill du ha ett enkelt sätt att använda dina äggulor? Prova att göra en hemlagad mayonnäs. Va? Verkar det som för mycket jobb? Oroa dig inte, hemlagad mayonnäs är verkligen inte så svårt att göra som det låter, och resultatet är oerhört gott. Så passa på att gå lös med det receptet!

Recept Ingredienser Steg
Hemlagad mayonnäs Äggula, senap, vinäger, olja, salt Vispa ihop äggula och senap. Tillsätt vinäger. Häll i olja och vispa tills blandningen tjocknar. Smaka av med salt.
Äggkräm Äggulor, socker, majsstärkelse, mjölk Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt majsstärkelse. Koka upp mjölken. Häll den över äggblandningen, rör om. Sjud blandningen tills den tjocknar.

Kokta Äggulor

Du kan även koka äggulan. Kanske lite oväntat, men supergott. Du bara kokar hela ägget som vanligt och tar bort äggvitan.

Så vad väntar du på?

Så nu vet du vad man kan göra med äggulor. Vågar du testa något av de här alternativen? Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!