Få bort kattkiss lukt från soffa

Blogg

Få bort kattkiss lukt från soffa – det är något som många kattägare kämpar med. Anledningen till detta kan bero på att katten markerar ur sitt revir, en hälsoproblem det kan också vara enkelt att soffan luktar urinen. Vad det än är, är det viktigt att ta tag i problemet så snart som möjligt för att förhindra att lukten sätter sig.

Utrustning som behövs för att få bort kattkiss lukt

För det första behöver du en bra absorberande duk eller en pappershandduk för att blottar upp urin så mycket som möjligt. Använd en bra enzymbaserad fläck- och luktborttagare som är säker för katter och passar för ditt material på soffan. Använd en torr trasa eller svamp för att applicera rengöringsprodukten, följ instruktionerna på flaskan och låt det torka naturligt.

Steg för steg guide

För det första måste du hitta källan till lukten. Detta kan göras genom att följa lukten eller om det är svårt att hitta källan, använd en UV-lampa som kan visa fläckar från kattkiss.

Steg Material Verkan
1. Hitta fläcken UV-lampa Identifierar kattkiss fläcken
2. Blot ut så mycket urin som möjligt Absorberande duk eller pappershandduk Minimerar mängden urin
3. Använd en enzymrengörare Enzymbaserad fläck- och luktborttagare Neutraliserar kattkiss lukt
4. Låt det torka Förhindrar katt i att kissa på platsen igen

När du har blottat upp så mycket urin som möjligt, applicera ditt val av enzymbaserade rengöringsmedel på platsen. Använda svamp eller trasa för att arbeta in produkten i soffmaterialet och låt det torka naturligt. För det sista steget, överväga att använda en tygfräschare för att ge soffan en fräsch doft.

Förebyggandeåtgärder

För att undvika att få att kattkiss lukt från soffan i framtiden, överväg att använda skyddande överdrag på soffan som kan tvättas regelbundet. Se också till att hålla kattens låda ren och lockande så att de föredrar att använda lådan istället för soffan. Genom att sätta upp en nöjeszon för katter i närheten av lådan kan det di scourage dem från att använda soffan som en kattlåda.

Om detta inte hjälper kan det vara nödvändigt att överväga att ta din katt till en veterinär för att avgöra om det finns några underliggande hälsoproblem är orsaken till att katten kissar i soffan.