Får man ta med mat på flyget

Blogg

Får man ta med mat på flyget?

Undrar du om du får ta med mat på flyget? Det korta svaret är ja, du kan. Men det finns några viktiga saker att hålla i minnet för att försäkra att du inte bryter mot några regler och förordningar. Låt oss dyka ner i ämnet!

Regler och restriktioner

Tänk på att livsmedel i fast form generellt är tillåtna i ditt handbagage. Så, om du vill ta med dig några frukter, en smörgås, eller kanske några kex för att stilla hungern på din flygresa, det är helt ok. Dock, restriktionerna kommer när vi pratar om vätskor och geler. Detta gäller inte bara drycker, men även produkter såsom yoghurt, dressingar, soppor, och andra liknande livsmedel.

Typ av Mat Tillåtet i Handbagage? Ytterligare Information
Fast Mat Ja All fast mat är generellt tillåtna
Vätska/Gel-baserad Mat Nej Undantag om det är under 100 ml och förvaras korrekt
Barnmat/Barnmjölk Ja Undantag gäller eftersom det är nödvändigt för barnets resa
Dryck Nej Såvida det inte är köpt efter säkerhetskontrollen

Överlevnadsguide för mat på flyget

Skall vi ta en titt på några tips?

  • Planera i förväg: Att packa din egen mat för flygresan kan vara både billigare och hälsosammare. Se bara till att kontrollera vad som är tillåtet först.
  • Packa smart: Använd förslutbara påsar för att förhindra läckage och hålla din mat fräsch, och tänk på att packa något att äta med om det behövs.
  • Ta hänsyn till andra: Vi vet alla hur känsliga luktsinnet kan vara på ett flyg. Välj mat som inte avger alltför starka lukter.

Oavsett om du packar mat för att spara pengar, äta nyttigare eller bara för att njuta av dina favoriter på flyget, har du nu svaren. Så, ja, du får ta med mat på flyget!