Gustav Lindh siktar högt

Blogg

Gustav Lindh är just nu en av Sveriges mest spännande skådespelare. Med en brant stigande karriärkurva har han under sina åtta aktiva år synts i flera produktioner – svenska som utländska. Han har till och med fått ynnesten att delta i en Hollywoodfilm.

Många svenskar har lärt sig älska honom både utifrån hans intensiva karaktärer och hans charmiga utseende. 

Om Gustav Lindh

Gustav Lindh föddes i Västerås den fjärde juni 1995. Han kommer från en helt vanlig familj utan några kända ansikten. Han och lillasystern Andrea växte upp tillsammans med föräldrarna Mia och Hasse. Numera har Gustav dock lämnat Västerås och bosatt sig i Stockholm.

Under uppväxten drömde Gustav om att bli skådespelare. Direkt efter gymnasiet satsade han för fullt på den blivande karriären genom att börja scenskola. Det lönade sig, för redan år 2014 som 19-åring fick han sitt första jobb. 

Åren 2016-2017 fick vi se honom i flera produktioner. Han var med i två säsonger av tv-serien “Jordskott” och hann också med att spela i både Beck-filmen “Steinar” och i den hyllade serien “Springfloden”. 

Gustav Lindh fick två minst sagt intressanta roller

Den dansk-svenska filmen “Hjärter dam” är en hyllad produktion som omtalats för sina vågade sexscener. Scenerna lämnar ingenting åt fantasin och är en bidragande del till det starka dramat. Att Gustavs motspelare Trine Dyrholm är 24 år äldre än honom tillhör handlingen där Gustav spelar Trines 17-åriga styvson. Skådespelarna har efter inspelningen sagt att scenerna krävde mycket av dem och att kollegorna hyser stor respekt för varandra. 

En annan intressant roll är när han spelar Marcus i den svenska serien “Mörkt hjärta”. Serien släpptes i år och fick troligtvis en hel del nya blickar att vändas mot Gustav. Hans snygga yttre har ofta återspeglats i hans karaktärer. Men i “Mörkt hjärta” får tittarna se någonting helt annat. Gustav spelar en farlig ung man – ja en byfåne rent ut sagt – och i rollen är han mycket trovärdig. 

Det intressanta är att Gustav själv har sagt att han alltid försöker hitta sympati och förståelse för sina karaktärer. Han funderar mycket på varför karaktärerna gör som de gör och varför de hamnat där de nu befinner sig. Kanske är det djupa intresset för karaktärerna det som gör att vi älskar hans roller. 

Svensk små-film till Hollywood 

Gustav Lindh har synts mer och mer i rutan och vid filmfestivalen i Berlin fick han hög uppskattning. Där tilldelades han utmärkelsen “Shooting Stars Award”. Vilket kort och gott betyder att han ansågs vara den mest lovande skådespelaren i hela Europa. Det är en bemärkelse som Gustav förvaltat på bästa möjliga sätt. 

I samband med att “Mörkt hjärta” hade premiär i Sverige syntes han även i ett annat projekt. Nämligen ingenting mindre än Hollywoodfilmen “The Northman”. Även om rollen inte är lika stor som den som Alexander Skarsgård spelar – så är filmen väl hyllad.

En annan högintressant skådespelare som medverkar i filmen är Nicole Kidman. En minst sagt bra start på Hollywood-karriären. Det var nog inte vad de flesta tänkte när de för första gången såg den unge Gustav i “Jordskott”.

Kärleken störst till jobbet

Under en period florerade Gustavs kärleksliv på sociala medier. Han inledde nämligen en relation med en annan framgångsrik svensk kändis – Molly Nutley. Tyvärr tog relationen slut nästan lika snabbt som den började. Den sprakande förälskelsen ledde till att paret förlovade sig och flyttade ihop under år 2017. Men bara några månader senare gick de skilda vägar. 

Trots uppbrottet verkade Gustav inte helt säker på att de gått skilda vägar för all framtid. Men nu några år senare har i alla fall Molly gått vidare. Hon lever tillsammans med sin nuvarande pojkvän och beskriver kärleken som att hon ”hittat sin person”. 

Det finns inte så mycket mer att säga om Gustavs kärleksliv. Inga flickvänner som florerar på hans sociala medier eller i skvallertidningarna. Han verkar helt enkelt inte ta sig tid för romantik. Han har sagt att han spenderar mycket tid med att tänka på sina roller. Ja, han verkar just nu vara helt förälskad i jobbet. Förhoppningsvis tar han sig så småningom tid till att också finna kärleken till en annan människa. 

Framgång inom flera områden

Vissa verkar tro att det finns ett samband mellan skådespelaren Gustav Lindh och ölbryggaren med samma namn. Så är inte fallet. Men om du är intresserad av dem båda blir internetsökningen något simplare. Det räcker att sätta dit alternativt ta bort ordet ”öl” efter namnet. 

Men åter till den galet talangfulla och stiliga skådespelaren som har en lång karriär framför sig. Det har visat sig att han inte bara är framgångsrik på filmduken. Han syns ofta i snygga kläder och har ett stort modeintresse. Efter filmen “Hjärter dam” kontaktades Gustav av Louis Vuitton – det franska modehuset. Ett samtal som ledde till att han blev ansiktet utåt för deras kommande kollektion.