Patrik Arve behöver ingen närmare presentation – eller?

Blogg

För den som vet vem Patrik Arve är, är det ju helt SJÄLVKLART. Han är ju en legend. I alla fall om man kommit i någon sorts kontakt med den stockholmska musikscenen de senaste tjugo åren. Inte minst i bandet Teddybears (sedermera Teddybears STHLM) har han nått legendstatus, både som entertainer på scenen och som producent bakom spakarna.

Patrik Arve är rock n roll

Spelar Teddybears rock? Ja, självklart gör de det, även om de på senare år har dragit sig åt en massa möjliga håll musikaliskt sett. Det som dock inte ens går att ställa frågor om, är ifall Patrik Arve är rock n roll. Arve är kanske något av det rockigaste Sverige har att erbjuda, och har gjort en mängd saker genom åren för att spä på sin aura av äkta rockstjärna.

I dag var det dock ett tag sedan som Arves band Teddybears släppte ett rockalbum senast. 2015, närmare bestämt. Mer än sju år sedan. Då hade de gett ut sju plattor sedan debuten 1993 med You Are Teddybears. Men kanske är det precis det som är att vara rock n roll? Man tar en paus, men splittras aldrig. Teddybears är i alla fall aktiva än idag, och kan ses live på svenska och internationella scener.

Patrik Arve är rock n roll … i På spåret?

Vissa äkta rockers satte nog kaffet i vrångstrupen (ja, alla rockers dricker kaffe) när Patrik Arve dök upp i SVT:s klassiska familjeprogram På spåret. Inte som artist, vilket är en eftertraktad TV-spot för många svenska artister, utan som tävlande. Patrik Arve i På spåret var alltså en medverkande tävlare, i första klass och i kupén. Han tävlade tillsammans med journalisten och krönikören Irena Pozar i två säsonger 2020–2022.

Hur rock n roll Patrik Arve lyckades vara i den TV-sända familjeunderhållningen får publiken avgöra. Det kan fortfarande finns avsnitt tillgängliga på SVTPlay. Men i vilket fall som helst var det inte första gången Patrik Arve medverkade i familjesammanhang. Både privat och på scenen har han varit inblandad projekt med stark familjekänsla.

Patrik Arve – familj hemma och på scenen

Hemma handlar det naturligtvis om att Patrik Arve har en familj. Den som är gift med Patrik Arve: fru Arve. Även känd som Nina Skarpsvärd Arve. Tillsammans har de tre barn. Och det är ingen högoddsare att dessa barn fått ta del av det barnmusikprojekt som pappa Arve deltar i: Bröderna Lindgren. Tillsammans med välkända svenska indie-ikoner som Anja Bigrell framför de riktigt bra barnmusik – sådan där barnmusik som inte bara barnen i publiken uppskattar utan även deras föräldrar.

Andra band som Patrik Arve har varit med i är till exempel:

  • Girlsmen
  • Swedish Tiger Sound
  • Krösus
  • Teddybears/Teddybears STHLM

Patrik Arve – sportsmannen

En mindre känd sida hos Patrik Arve är “Patrik Arve – discgolf”. Arve är nämligen stolt medlem av Professional Disc Golf Association, och är alltså inte bara att betrakta som en professionell rocknroller, utan även en professionell atlet. Inte illa för någon som levt livets glada dagar i den svenska musikbranschen sedan tidigt nittiotal! Patrik Arves ålder: 57 år, 2022.

Patrik Arve lär bo i Bromma, men söker man på “Patrik Arve hitta” eller “Patrik Arev merinfo” kommer det inte upp några träffar. Det brukar sällan göra det när det kommer till celebriteter som Patrik Arve och hans gelikar, men ändå hoppar dessa sökord enträget upp i Googles statistik. Det är många som har en from förhoppning om att kunna ta kontakt med renässansmannen Patrik Arve – artist, sportsman, pappa.

Patrik Arve – vegan sedan länge

När det kommer till kosten är Patrik Arve vegan sedan länge. I dag ska ungefär fyra procent av Sveriges befolkning vara just veganer, och Patrik Arve är alltså en av dem. Han har dock uttalat sig i intervjuer om att han känner sig obekväm med att bli hembjuden på mat, på grund av sin diet. 

Patrik Arve sammanfattningsvis: envis enligt ordet på gatan

Sannolikt kommer dock Patrik Arve under mycket lång tid fortsätta vara just vegan. Han är nämligen känd för att vara en man som aldrig ger sig, vilket bland annat lett till en del slitningar inom Teddybears STHLM – enligt ryktet. Men vilket rockband vore ett rockband utan inre slitningar? Det viktigaste är ju att man inte ger upp. Man måste keep on keeping on, som det heter i branschen.