Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

Blogg

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson. Av de har 63 män och 8 kvinnor Persson som förnamn, resten är efternamn. Det finns 27 983 personer som heter Patrik, alla i förnamn. Det blir många Patrik Persson!

Patrik Persson, Leif GW Perssons son

Leif GW Persson behöver nog ingen närmare presentation. Han är välkänd som författare, kriminolog och tv-personlighet. Leif GW har fyra barn från olika förhållanden och två bonusbarn med sin nuvarande fru Kim. 

Patrik är Leifs äldsta son, som tillsammans med sin syster Malin föddes i Leifs första äktenskap med Birgitta Liedstrand. Patriks syster, Malin Persson Giolito, är mycket känd som författare. Patrik har också gjort en litterär bana – men som bibliotekarie. Långt ifrån kändiseliten och livet i rampljuset. 

Det verkar som om pappa Leif har haft ett gott inflytande på sina barn, i alla fall om man tycker att böcker, läsande och skrivande är något positivt. Leif har själv haft många utmaningar i sitt liv, men ångest och med alkohol. Trots det verkar han ha kunnat vara en närvarande och varm pappa. Kanske är det just de egenskaperna som gjort Leif GW Persson så folkkär? Att han mot oddsen kämpar för att vara att vara sitt bästa jag både för sig själv och för andra. 

Patrik Persson, bloggare på Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladets mest populära bloggare heter Patrik Persson. Bloggaren Patrik skriver om fotboll på alla nivåer, från fotbollens gräsrötter i de låga divisionerna till allsvenskan och elitfotboll. Viktigast är förstås fotbollen i Skåne!

Patrik har själv varit fotbollsspelare och vet alltså vad han skriver om. Han har dessutom bevakat fotboll i mer än 20 år, så det är få saker som Patrik Persson inte kan berätta om. Med så lång erfarenhet är inget nytt under solen, Persson kan se fotbollens djupa rötter i historien och berätta om sporten från intressanta vinklingar. 

I Skåne finns det många intresserade skånska fotbollsfans. Det vet alla som följde de upprörda rösterna när Zlatan investerade i 08-laget Hammarby. Många skåningar såg detta som någon slags förräderi. Skulle Zlatan investera i något lag skulle det väl vara i MFF! Skånsk fotboll är hett. Det är inte konstigt att Patrik Perssons sportblogg på Kristianstadsbladet har blivit populär.

Patrik Persson i Malmö

Söker man efter Patrik Persson i Malmö på hitta.se hittar man 35 personer. De flesta är i 50-års åldern. Behöver man få tag i någon av dessa är det lätt att gå vidare och sortera efter yrke, arbetsplats eller bostadsadress. 

Förr var man tvungen att bläddra fram namnet i telefonkatalogen och hoppas på att alla var registrerade där. Massor av bläddrande, och sedan ett antal telefonsamtal för att få reda på mer. Idag är allt bara några få knapptryckningar bort. Det är lätt att hitta personer man letar efter. Som Patrik Persson i Malmö, till exempel, även om man inte har så mycket mer information än så.

Det finns fyra stora söksidor för att hitta personuppgifter:

  • Hitta
  • Eniro
  • Ratsit
  • MrKoll

Vill man inte synas på de här söksidorna så kan man höra av sig till varje sökmotor och be att få bli borttagen. Det går fint på Hitta och Eniro. På Ratsit och MrKoll kan man få en del uppgifter borttagna, men inte alla. Behöver man vara helt anonym får man kontakta myndigheter som till exempel Skatteverket och be om sekretesskydd. 

Vem är Patrik Persson, fotograf?

Med tusentals Patrik Perssons i Sverige är det många som är helt okända. Men det finns också en del spännande sökresultat som gör att man vill veta mer. Googlar man “Patrik Persson fotograf” får man upp en hel del intressanta resultat. Två stycken står ut som lite särskilt spännande. 

Patrik Persson, fotograf i Lund

Det rapporteras om en ung lovande fototalang vid namn Patrik Persson i fototidningen iFokus. Patrik kommer från Lund, och reportaget i tidningen är daterat 2006. Patrik var då i 19-års åldern och hade delvis arbetat med fotografi under pseudonymen “broderbluff”. Patrik hade fått ett fotografi publicerat i tidningen Digital Foto. En stor bedrift, och han spåddes en lysande framtid. Men där slutar spåren. Fler sökningar ger bara äldre länkar som slutat fungera. Vad hände med fotografen Patrik Persson från Lund?

Patrik Persson, fotograf i Hedemora

En annan fotograf Patrik Persson är verksam i Hedemora, en liten tätort i Dalarna med cirka 15 000 invånare i kommunen. Patrik Persson har en hemsida på adressen patrikpersson.nu där det står att han är fotograf och att det snart kommer ny hemsida. Någon mer information finns inte, förutom ett fotografi på en kvinna i en indianskrud av fjädrar. Vem är kvinnan? Och med de senare årens diskussioner kring Amerikas ursprungsbefolkning och kulutrell appropriering är väl en indianskrud knappast comme it faut? Man vill gärna veta mer!