Hur länge håller stekt köttfärs i kylen

Blogg

Det magiska svaret på frågan: Hur länge håller stekt köttfärs i kylen?

Så du undrar hur länge stekt köttfärs håller i kylen? Don’t worry, du är inte ensam! Vi har alla stått där och kollat in den slaskiga köttfärssåsen och frågat oss själva om det skulle vara en bra idé att äta den. Så, hur länge kan du räkna med att din stekta köttfärs förblir smaklig och säker att äta, om den förvaras i kylskåpet?

Typiskt sett kan köttfärs, som har tillagats och förvaras korrekt, behålla sin kvalitet i kylskåpet i upp till fyra dagar. Efter fyra dagar börjar det dock bli riskabelt. Men kom ihåg, fyra dagar är ingen hård och snabb regel. Andra faktorer spela in också, som temperaturen i ditt kylskåp och hur köttfärsen tillagades i första hand.

Matprodukt Säker Lagringstid (Kylskåp) Säker Lagringstid (Frysr)
Stekt köttfärs 3-4 dagar 2-3 månader
Rå köttfärs 1-2 dagar 3-4 månader
Tillagade Köttprodukter 3-4 dagar 2-3 månader

Viktiga punkter att komma ihåg

Säker förvaring av köttfärs

  • Steka köttfärsen tillräckligt. Använd en kötttermometer för att se till att köttet är fullständigt tillagat.
  • Förvara köttfärs i en lufttät behållare för att hindra bakterieattacker.
  • Om du inte ska äta köttfärsen inom fyra dagar, frys den. Den håller i kylskåpet i cirka 4 dagar men i frysen i upp till 3 månader.

När ska man inte äta stekt köttfärs?

Om det är över 5 dagar gammalt, smakar konstigt eller luktar illa, kasta det. Det är den enda säkra saken att göra. Bättre att vara säker än magsjuk, eller hur? Även om stekt köttfärs kan hålla i kylskåpet i upp till 4 dagar, så betyder det inte att det är säkert att äta det. Om du är osäker, lita på dina sinnen!