Kan man ha sex när man har mens

Blogg

Kan man ha sex när man har mens?

Den korta svaret är ja, du kan helt klart ha sex när du har mens! Det är en naturlig del av livet och det finns inget farligt eller osunt med att ha sex under menstruation. Det kan vara lite rörigt, men det är inget en handduk inte kan fixa.

Första stegen

Första steget är kommunikation. Prata med din partner om sin komfortnivå. Några kanske tycker att det är lite obehagligt, medan andra inte har något emot det alls. Varför inte göra det till en del av ert sexuella utforskande?

Sexuell lust och mens

Under din menstruationscykel kan din sexdrift ändras och t.o.m. öka. Att uttrycka och uppleva din sexualitet, när du känner för det, kan vara en fantastisk sak. Och för att inte nämna, orgasmer kan faktiskt hjälpa till att lindra vissa PMS-symptom. Bonus, inte sant?

Vem visste att det här lilla ofta tabuämnet kunde vara så intressant? Kolla in den här informativa tabellen nedan.

Ämne Fakta Anteckningar
Sexuell lust Kan öka under mens Studier visar varierande sexdrift under mens
Säkerhet Ha sex under mens är säker Prata med din partner och ha skydd
PMS-symptom Orgasmer kan lindra vissa symptom Fråga din läkare om du har regelbunden allvarlig smärta under mens
Personlig komfort Vissa människor kan känna sig obekväma Grundligt samtal kan hjälpa

Sammanfattning

Med andra ord, det finns ingen behov att undvika sex under mens. Det viktigaste är att känna sig bekväm och att kommunicera effektivt med din partner. Så länge du båda känner er bra med det, finns det ingen anledning att undvika det. Var äventyrlig och gör vad som känns rätt för dig!