Hur länge blir man av med körkortet

Blogg

Hur länge blir man av med körkortet?

Tja, det beror på omständigheterna. Du vet hur det är – inget är svart eller vitt. Det är som medan du läser en bok, resan genom varje kapitel är unik, beroende på författarens blyertstryck. Precis som författaren gör., så har Trafikverket regler som gäller här.

Överträdelse Kortaste tids Längsta tids
Alkohol eller droger 6 månader Permanent avstängning
Fartöverträdelser 1 månad 3 månader
Vårdslöshet i trafiken 1 månad 3 månader
Ej ha körkortet med sig Ingen avstängning Förseelseavgift

För alkohol- och drogöverträdelser, kan du förlora ditt körkort från 6 månader till livet. Vecka för fartöverträdelser och vårdslöshet i trafiken? Det kan vara någonstans från en månad till tre månader. Nej, det är inte mycket tid, men det är precis lagom för att lära mig mina stickningar. Och om du glömmer att ta med dig ditt körkort? Ja, det kanske inte låter som stort, men inte så litet heller – det är en förseelseavgift som du får betala!

Så, hur länge blir man av med körkortet?

Det är som att fråga hur långt är ett snöre – det beror! Kanske vill du ha en genväg till den här frågan, men tyvärr finns ingen sådan. Allt handlar om vilka regler du bröt och hur allvarligt det var. Kanske säger du, ”tja, det låter ju komplicerat”. Men vet du vad? Det är ganska enkelt – bara följa reglerna, och du behöver aldrig oroa dig för att förlora ditt körkort!