Saker du kan göra i berlin

Blogg

Tips: Saker du kan göra i Berlin

Berlin, en joniska staden med en rik historia och livfull kultur. Har du någonsin undrat: Vad kan jag göra i Berlin? Vilka platser bör jag besöka? Oroa dig inte! Jag har dig täckt. Här kommer en lista över saker du kan göra i den fantastiska staden Berlin.

Först kan du besöka Brandenburger Tor, en av de mest kända landmärkena i Berlin och en symbol för den tyska återföreningen. Du kan också utforska Berlinmuren, en mäktig symbol för kalla kriget.

Lokala Tips Adress Öppetider
Brandenburger Tor Pariser Platz, 10117 Berlin Alltid öppen
Berlinmuren Bernauer Str. 111, 13355 Berlin Alltid öppen
Museumsinsel Museumsinsel, 10117 Berlin 10:00 – 18:00 (måndag – söndag)
Alexanderplatz Alexanderplatz, 10178 Berlin Alltid öppen

Om du är mer för kultur och historia, varför inte besöka Museumsinsel, som värd för fem av de mest framstående museerna i Berlin? Du kan även stanna vid Alexanderplatz och njuta av att titta på världstiduret, eller bara titta på människor.

Mat och Dryck

Nu till det roliga, maten och drycken! Du kan prova traditionell Berliner Weiss, en sur öl som vanligtvis serveras med en skvätt sirap för att balansera surheten. Du kan också prova den berömda Currywurst, en stekt korv skuren i skivor och kryddad med curryketchup.

Shopping

För er shoppingälskare, har Berlin en myriad av affärer och marknader, som den kända Friedrichstraße och Kaufhaus des Westens, där du kommer hitta allt du söker!

Kom ihåg, detta är bara en strykning på ytan av de saker du kan göra i Berlin. Ett råd, förbered dig att bli överväldigad av Berlin!