Åk en mil vinn en bil

Blogg

Vad menas med – ’Åk en mil vinn en bil’?

Uttrycket ”Åk en mil vinn en bil” är ett populärt uttryck inom marknadsföringskretsar, särskilt inom bilhandeln och spelsamhället. Men vad betyder det egentligen? Jo, det är ganska enkelt. Du reser en viss distans, oftast en mil, och får sen en chans att vinna en bil. Låter det för bra för att vara sant? Inte alls, folk har faktiskt vunnit bilar genom att bara åka en mil!

Så fungerar det

En sådan kampanj går i stort sett ut på att en kund, innan köp, får chansen att prova en bil. Under denna provkörning, som oftast sträcker sig en mil, registreras kundens information. Efter det kastas alla uppgifter (eller ’lotter’, om man så vill) i en hatt, och en lycklig vinnare dras. Och voila – du kan just ha won en ny bil.

Steg Procedur Utfall
1 Provkor bilen Potentiella bilar att vinna
2 Registrera uppgifter Inmatning i tävlingen
3 Dra vinnare Lycklig person vinner en bil

Vad är chansen att vinna?

Chansen att vinna varierar beroende på hur många personer som deltar i kampanjen. Ändå, sanningen är ju den att någon faktiskt vinner. Visst är det lockande med förutsättningen att du bara behöver ’åka en mil för att vinna en bil’? Hur kul som helst, eller hur?

  • Var medveten om reglerna
  • Gör det som krävs
  • Vänta på resultatet

Slutord

Så nästa gång du hör uttrycket ’Åk en mil vinn en bil’ vet du vad det innebär. Med lite tur och bra timing kanske du kommer hem med en ny bil. Allting är möjligt när du vågar tar steget!