Om Ebba...

Ebba var min första hund. Jag köpte henne som unghund från Carina Melanoz på kenneln Darko's utanför Gislaved.
Första intrycket av lilla Ebba var lite speciellt. Hon var en typisk "tonåring", lite gänglig och full av spring.
När jag för första gången hälsade på hos familjen Melanoz i Tuskebo var Ebba i full färd att jaga livet ur stackars Getrud, familjens get... Hon hade dock några sekunder över för att komma och hälsa på mig. Med skägget fullt av hästskit slog hon sig ner i mitt knä och pussade mig och det var trots lukten kärlek vid första ögonkastet:)
Sedan dess var vi ett! Min lilla svans och jag...
Vi har flyttat en vända till Norrland, flängt runt på tävlingar, haft mysiga hemmakvällar bara vi två. Video och pizza i soffan, det är grejer det! Serveras det ostbågar också så är kvällen komplett tycker Ebba!
Som den terrierdam hon var kunde hon vara bestämd mot andra hundar, men var aldrig dum och bangade aldrig på lek och bus i skogen(så länge alla dansar efter hennes pipa)! Men stimma för sjutton inte inomhus eller i bilen för där ska det vara lugnt! ;)
Ebba var annars en ganska känslig tös. Hon var dock otroligt kärleksfull och älskar att sova tätt intill under täcket, gärna till långt in på dagen då hon var en morgontrött dam...
Vi har alltid varit väldigt aktiva och tränade mycket lydnad. Ebba var dock aldrig speciellt intresserad av bollar eller leksaker utan belöningen har mest bestått av extremt gott godis, beröm och framförallt kel. Dock var hon inte en hund som gör vad som helst för en godisbit. Nej, nej, är det inte värt det då får det vara, så resonerade Ebba.
Hon är och kommer alltid att ha en mycket speciell plats i våra hjärtan... En sann vän som vi i 12 år fick ynnesten att ha i våra liv. Den 17 juni 2011 somnade Ebba i mina armar. Att ett hjärta kan värka så...att det finns så mycket tårar...
Vi älskar dig, för alltid, vår lilla Ebba...


LPI LPII Darko's Connemara "Ebba"

1998/12/30 - 2011/06/17

HD:A
AD: ua

Stamtavla

RESULTAT

Mentalitet
Godkänd & Genomförd MH, Gk skott

Lydnad
LPI
LPII
5:e plac. i Årets Wheaten Lydnad 2003

Utställning:
1a på SWTK's rasspecial


Jag blir aldrig densamma, från och med du...
Det här är slutet på en resa och början på en ny...
Tills vi ses igen...

http://ebbaoalfred.bloggplatsen.se/2019/06/19/5630985-en-ny-stjarna-lyser-pa-hundhimlen/