Om Märta...
Märta är det nyaste tillskottet i familjen. Hon är en fodertik från Brumbjörnens kennel. Hon är dessutom Alfreds systerdotter vilket känns extra skoj! Att få ha en hund som är så nära honom genetiskt känns fantastiskt!
Märta är onekligen vad man skulle definiera som en "sportig" rottis. En sann brukshund och även ett riktigt lydnadsämne! Hon är sjukt lättlärd och kvick som en vessla. Med en sån hund gäller det att tänka till för hon lär sig fel saker lika fort som de rätta:)
Som väl är har Märta även en stabilitet i sig och förstår när man ska spara på energin. Men uthållighet finns det, inga bekymmer! Ibland så mycket att man blir lite trött...;) Hon har en rejäl dos jakt och kamplust och även lekfullhet som heter duga. Får hon en leksak kan hon underhålla sig själv i timmar. Det tackar man för vissa dagar *pust* ;)
När det gäller miljöer är hon supercool. Dessutom är hon fantastiskt tillgiven och vill gärna gosa till solen går ner. Har man väl börjat kela med henne är hon som ett "klister", man blir inte av med henne:)
Vi har stora förhoppningar på denna lilla tjej.
Hon har i augusti 2012 godkänt certprov för Tjänstehund Patrullhund (fd Bevakningshund) i Försvarsmakten, blott 18 månader och 2 dagar gammal!
Två veckor senare ställdes hon ut i Bruksklass för första gången och plockade CK + CERT och blev 3e Bästa Tik. Championatet kommer nog inte sitta alltför långt inne;)
Så nu är det bevisat! Hon är inte bara smart den här lilla damen, hon är vacker också. Tänka sig;)

Tjh Brumbjörnens Una Märta"Född: 2011-02-10

HD:A
AD: ua
Ögon: ua
Tänder: fulltandad

Stamtavla

RESULTAT

Mentalitet:
Genomfört MH, 1a
Skott

Utställning:
CERT
CK

Bevakning/Patrullhund:
Godkänt Tjänstecert 2019-08-12
(18 månader och 2 dagar gammal)